Vánoce jsou jedním z nejkrásnějších období v roce, obdobím plného tradic a času, který blízcí a rodiny tráví pohromadě. Na druhou stranu Vánoce doprovází stres a shon. Právě proto obchodní řetězec Albert vytvořil adventní kalendář, který zákazníky provede celým předvánočním časem. Kalendář je určený právě těm, kteří nechtějí v tomto hektickém čase nic zanedbat. Službu ale bezpochyby udělá i každému, kdo si chce o adventním čase rozšířit své znalosti. Již od první adventní neděle se na webových stránkách http://www.albert.cz/vareni-s-albertem otvírají jednotlivá okna, která čtenáře provázejí krok za krokem přípravami na Štědrý večer. Dozvídají se díky nim například, jaké jsou letošní trendy, kde se vzaly jednotlivé tradice, jak správně zabalit dárky pod stromeček nebo jak překvapit hosty díky netradičním receptům na vánoční cukroví.

Adventní kalendář je také zajímavý krásně ilustrovanými obrázky, které pro Albert vytvořili exkluzivně mladí umělci. Kdo se na obrázky pozorně zadívá, najde v nich spojení s Albertem.