Co zdravého může Mikuláš dětem nadělit?

Mikulášská nadílka je nejen způsobem, jak potěšit děti sladkostmi, ale také ideální příležitostí jim ukázat, že mlsat se dá i zdravě. Její součástí totiž může být například sušené ovoce nebo ořechy. Ty jsou zároveň skvělou zásobárnou vitamínů, které dodají organismu plno síly
do chladného počasí.

ovoce_susene„Kromě toho, že se jedná o skvělou alternativu k přeslazeným sladkostem, které našemu tělu kromě vysokého obsahu cukru nic nepřinesou, jsou sušené plody a ořechy především obrovským přídělem vitamínů, antioxidantů, minerálů a vlákniny. Těch si totiž ponechávají až 80 % z toho, kolik má ovoce čerstvé. Navíc jsou mnohem sladší a tak dokážou velmi rychle zahnat chuť na čokoládu,“ říká RNDr. Pavel Suchánek, odborný garant projektu Nadačního fondu Albert Zdravá 5. Ořechy jsou podle něj díky vysokému obsahu živin ideální prevencí proti chřipce a nachlazení, snižují krevní tlak a navzdory obsahu tuků pomáhají hubnout a snižovat cholesterol.

V sortimentu vlastních značek nabízí Albert opravdu pestrý výběr sušených plodů - od jablek, meruněk, přes švestky, brusinky po banány i různé druhy ořechů v dobrém poměru kvality a ceny. Albert také doporučuje mandle v hořké čokoládě, se skořicí a příchutí tiramisu pod vlastní značkou Albert Excellent, které na obale výrobku nesou označení UTZ. Hlavním cílem certifikace UTZ je zlepšit životní a sociální podmínky producentů kakaa v třetím světě, ale také dodat zákazníkům co nejkvalitnější výrobek.

albert_brambory_pro_zlobive_detiPro zlobivé i hodné děti

Na pultech prodejen Albert bude k dostání balení mikulášských mandarinek pro hodné děti a fialové brambory pro ty zlobivé. Tyto brambory jsou vhodné jak na vaření, tak do salátů. Do balíčku se již tradičně přidávají banány, mandarinky a pomeranče. Vyzkoušet můžete také nabídnu exotických plodů, jako je nashi, avokádo, fíky, mango, granátové jablko či kokos.

Děti přesto všechno vždy v balíčku hledají nějakou čokoládu. Ta by měla být kvalitní s vysokým podílem kakaa a kakaového másla. Mezi nejprodávanější položky do mikulášských balíčků jsou každoročně mandarinky, pomeranče i banány, adventní kalendáře s vánočními motivy, čokoládové figurky s obrázky čerta, Mikuláše a anděla. Velmi oblíbené jsou také Plánské perníky od regionálního pekaře, a proto je Albert do sortimentu zařadil i letos. Kromě toho má v nabídce exkluzivně adventní kalendáře pro psy, kočky i hlodavce.

advent-kolickovy-kalendarVytvořte si originální adventní kolíčkový kalendář

Mikuláše slavíme v době adventu. Během něj je již nejvyšší čas mít na zdi pověšený adventní kalendář a odpočítávat dny do Vánoc. Vyrobte si svůj a vyplňte ho zcela podle svých chutí, a to např. kousky sušeného ovoce nebo oříšků z pestré nabídky Alberta.

Nejdřív vystřihněte z barevného papíru tvar stromku. Nalepte ho na tlustý karton, který udrží všechny dárky. Pak natřete 24 dřevěných kolíčků nejdřív temperovou bílou barvou, nechte zaschnout a pěkně červeně nazdobte. Kolíčky za pomocí gelové propisky označte číslem a lepidlem je nalepte na stromeček. Teď už jen zbývá na něj připnout dárky v pytlíčku.

Více informací o prodejnách Albert najdete na www.albert.cz.