Zájem ze strany zákazníků roste

Zákazníci 31 hypermarketů Albert po celém Česku mohli v sobotu 12. listopadu v rámci čtvrtého ročníku Národní potravinové sbírky darovat trvanlivé potraviny do speciálně označených nákupních vozíků. Takto vybrané potravinové dary se nyní prostřednictvím potravinových bank dostanou k potřebným, nejčastěji matkám s dětmi v azylových domech, seniorům, rodinám v tísni nebo lidem s handicapem.

„Máme velkou radost, že Národní potravinová sbírka se již počtvrté setkala s velkým zájmem a ohlasem lidí. Poděkování patří zejména našim zákazníkům, kteří v prodejnách Albert darovali 23 650 kilogramů potravin, což je o více než tun a půl více než v loňském roce, ale také kolegům a všem dobrovolníkům, jež se podíleli na úspěšném průběhu sbírky,“ říká Barbora Vanko, mluvčí obchodního řetězce Albert.

Pomocnou ruku podal i ministr zemědělství

Akce se i letos konala pod záštitou Ministerstva zemědělství České republiky. Samotný ministr resortu Marian Jurečka se do Národní potravinové sbírky aktivně zapojil nejen v roli nakupujícího zákazníka, ale také jako dobrovolník v hypermarketu Albert v obchodním centru na pražském Pankráci.

Organizátorem Národní potravinové sbírky je platforma Byznys pro společnost. Zájem o akci od jejího vzniku v roce 2013 stále roste. Vybrané potraviny vždy pomáhají v místě darování, lidé tak mohou pomoci potřebným ve svém okolí. Potraviny putují prostřednictvím potravinových bank, kterých je v České republice aktuálně čtrnáct, do jednotlivých charitativních organizací.

Maloobchodní řetězec Albert spolupracuje s Federací potravinových bank od roku 2012. Desítky hypermarketů pravidelně v průběhu celého roku darují neprodané potraviny lokálním pobočkám. S rozšiřováním potravinových bank do dalších regionů roste i počet darujících obchodů. V roce 2015 činila nákupní hodnota darovaných potravin z prodejen Albert přes 6 milionů korun.

NPS 2016