Nezapomeňte se pořádně posilnit

Na každý výlet je potřeba mít dostatek energie. Děti ani dospělí by tedy neměli podceňovat důležitost svačiny. Ta by měla být především v letních měsících snadno stravitelná a přitom výživná. Dobrým základem takové svačiny je celozrnné pečivo s plátkem sýra nebo šunky. K tomu lze do batůžku přidat třeba jablko, banán nebo okurku. Pro případ náhlého nedostatku energie pak můžete sáhnout po sušenkách.

V Albertu je možné zakoupit vybrané potraviny, které jsou zdraví prospěšné. Pro snadnější orientaci jsou označeny logem Vím, co jím. Logo Vím, co jím zaručuje minimální obsah soli, přidaných cukrů nebo těch tuků, jichž máme v naší stravě obvykle až příliš. Navíc jsou takto označené i produkty určené pro děti. Tím pádem budete mít jistotu, že svačina pro vaše blízké bude nejen chutná, ale i zdravá.

I když je doplnění energie důležité, nesmíme v létě zapomínat ani na pitný režim. V horkých prázdninových měsících je nejlepším osvěžením neslazená voda, kterou můžeme pro ozvláštnění doplnit třeba šťávou z čerstvě vymačkaných pomerančů.

Inspirace na celé prázdniny

Kniha „Prázdniny v jednom kole“je nyní v prodeji ve všech prodejnách Albert za cenu 25 Kč. Přináší 18 kapitol plných tipů na aktivity doma, v přírodě či na cestách. Až do 5. srpna navíc každý získá za své nákupy samolepky rozličných tvarů, barev a vůní, které si může do této knihy nalepit, a tím si ještě více zpestřit své prázdninové dobrodružství. Za každých utracených 200 Kč je možné získat 4 samolepky, přičemž kompletní sada jich obsahuje 120.

Ve vybraných balíčcích se samolepkami je pro zákazníky připraveno překvapení v podobě rodinné vstupenky do jedné ze 14 českých zoologických zahrad nebo na některou z 33 neobjevených památek v celé České republice. Ty letos představil Národní památkový ústav s cílem poukázat na pestrou škálu hradů, zámků, klášterů a architektonických památek, jež zatím zůstávají ze strany návštěvníků nedoceněné. V balíčcích je ukryto celkem 5 000 vstupenek, které je možné uplatnit až do 30. srpna.

Tipy na zdravou svačinku, které přináší obchodní řetězec Albert

bandurZdravá svačinka

Bandur celozrnný sypaný slunečnicovými semínky je vyrobený z celozrnné mouky. Díky ní je bohatý na vlákninu a stává se tak součástí plnohodnotné svačinky. V hypermarketech Albert ho vyrábějí přímo na prodejně a jeho orientační cena je 5,90 Kč.

sunka krutiKrůtí šunka s vysokým podílem masa je bohatým zdrojem bílkovin. Spolu s křupavým pečivem a kouskem zeleniny tvoří chutnou svačinku. Albert nabízí krůtí a vepřovou šunku pro děti pod vlastní značkou Albert Quality, která je navíc označena logem Vím, co jím. Logo je pro zákazníka symbolem zdraví prospěšné potraviny. Šunku nabízí Albert za orientační cenu 29,90 Kč.

pazitkaCo takhle udělat si domácí a zdravou pomazánku? V Albertu nakoupíte potřebné suroviny a můžete začít s přípravou. Na výrobu se skvěle hodí tvaroh měkký vlastní značky BASIC a čerstvá pažitka vlastní značky Albert Quality. Tvarohová pomazánka s pažitkou je velmi jednoduchá a chutná. Orientační cena tvarohu je 19,90 Kč, pažitku v květináči pořídíte za cenu od 29,90 Kč.

Dobroty k nakousnutí

ryzove chlebicky

Celozrnné pšeničné chlebíčky na výletě zasytí a navíc obsahují vysoký obsah vlákniny. Díky tomu jsou zdraví prospěšné, protože konzumací vlákniny lze předejít některým nemocem. Albert nabízí chlebíčky pod vlastní značkou Albert Quality za orientační cenu 9,90 Kč. S mléčnokakaovou nebo jogurtovou polevou je zakoupíte za 16,90 Kč.

Mléko je zdrojem vápníku a dětem dodá energii. Určitě je také zaujme šmoulí design krabičky. Albert nabízí ochucená mléka s příchutí vanilka, banán nebo jahoda pod vlastní značkou Albert Quality za orientační cenu 11,90 Kč.

ochucene mleko

pramenita_vodaPitný režim

dzusikObzvláště v létě je potřeba dodržovat pitný režim. K tomu je nejlepší lahev čisté pramenité vody, která je navíc v designu šmoulů, takže se dětem bude určitě líbit. Orientační cena 0,5l lahve s vodou vlastní značky Albert Quality je 9,90 Kč.

Šmoulí džusík s příchutí pomeranče, jablka nebo multivitaminu je alternativou pro děti, které mají raději sladší nápoje. I přesto je pro ně tento nápoj vhodný. Orientační cena 0,25l džusíku je 11,90 Kč.