Finále pro Čechy se koná v sobotu 6. června od 11 hodin v areálu Výstaviště Praha Holešovice, finále pro školy z moravských krajů a Vysočiny v sobotu 13. června od 11 hodin v Pavilonu E Výstaviště Flora Olomouc. Každé z národních finále - české i moravské - bude mít pak již jen svého jednoho vítěze v každé věkové kategorii. Všechny tříčlenné týmy budou také ve finále soutěžit s jiným receptem, než se kterým uspěly v regionálním kole. Porota bude opět hodnotit nejen složení a chuť pokrmu, ale i lákavý vzhled, jednoduchost přípravy a finanční nenáročnost surovin do 100 korun na 4 porce. Soutěžící budou také odpovídat na vědomostní otázky z oblasti správného stravování. Na výherce finále čekají kurzy vaření pod vedením špičkových profesionálů v oboru a pro další medailové pozice jsou připraveny lákavé dárky.

Kuchařská soutěž „Coolinaření s Albertem“ je určena předškolákům z mateřských škol ve věku 6 let, žákům základních škol a klientům z dalších zařízení jako jsou dětské domovy nebo nízkoprahové a volnočasové kluby do 18 let. Soutěžící jsou rozděleni do 5 věkových kategorií na Babycoolers (MŠ), Minicoolers (1.-3. třída ZŠ), Midicoolers (4.-6. třída ZŠ), Maxicoolers (7.-9. třída ZŠ) a Freecoolers (smíšené týmy dětských domovů, volnočasová zařízení apraktické a speciální školy).

Smyslem soutěže je osvěžit u dětí a mladistvých znalost zásad správné výživy a zároveň podpořit domácí přípravu jednoduchých pokrmů. Organizuje ji Nadační fond Albert prostřednictvím svého unikátního vzdělávacího projektu Zdravá 5. „Coolinaření s Albertem“ je již třetí ze série talentových soutěží Zdravé 5.

Více o pravidlech a termínech soutěže naleznete na www.zdrava5.cz/kucharska-soutez.

Coolinaření 1Coolinaření 2

Coolinaření 3