FreeFrom logo„Nabídkou nově zařazených produktů značky Albert FreeFrom chceme vyjít vstříc i těm zákazníkům, kteří vyhledávají výrobky bez obsahu lepku a laktózy především ve specializovaných prodejnách. Zároveň plníme slib zachovat to nejlepší z nabídky bývalých prodejen SPAR,“ říká Dagmar Krausová, tisková mluvčí obchodního řetězce Albert, a dodává: „Bezlepkové produkty jsme vybírali společně se Sdružením celiaků ČR tak, aby splňovaly tu nejvyšší kvalitu.“

V sortimentu FreeFrom najdou zákazníci širokou nabídku směsí na pečení, těstoviny, snídaňové cereálie, slané i sladké pečivo či sušenky. Zákazníci s intolerancí laktózy jistě ocení i výběr z jogurtů, mléko, máslo, zakysanou smetanu nebo šlehačku. Výrobky snadno rozpoznatelné podle modrého loga Albert FreeFrom mají na obale podrobné informace včetně množství kalorií. Více informací o produktech Albert FreeFrom je pak k dispozici na stránkách www.albert.cz, kde jsou také recepty od Dity Pecháčkové, šéfredaktorky magazínu Albert v kuchyni.

A aby vás už nyní Albert navnadil na pochoutky bez lepku a laktózy, přináší recept na FreeFrom saláttěstovinový salát s lilkovou zálivkou, k jehož přípravě budete potřebovat následující ingredience:

• 350 g sušených bezvaječných těstovin z kukuřičné mouky, bez vajec a lepku značky Albert FreeFrom
  • 2 malé, podélně rozpůlené lilky
  • olivový olej, sůl a pepř
  • 100 g nakrájených cherry rajčátek, zbavených semínek
  • 10 nasekaných lístků bazalky
  • 100 g nakrájené mozzarelly na kostičky
  • 50 g strouhaného parmazánu

Těstoviny uvařte podle návodu. Předehřejte troubu na 180 °C. Lilky rozložte na plech řezem nahoru, osolte a zastříkněte olejem. Pečte zhruba 30 minut. Vydlabejte měkké vnitřky, rozmixujte je a ochuťte solí a pepřem. V míse smíchejte rajčátka, bazalku a mozzarellu, osolte, opepřete a přidejte 2 lžíce olivového oleje. Přidejte uvařené, scezené těstoviny. Zalijte je lilkovou omáčkou a promíchejte. Posypte parmazánem a zakápněte olejem.