V rámci galavečera soutěže o titul Projektový manažer roku 2012, který se uskutečnil 9. října v Centru současného umění DOX, byl oceněn Albert Triatlon Tour jako charitativní projekt roku.

Cenu si převzal manažer projektu Tomáš Slavata, který představil velmi silný příběh, kterým dokázal inspirovat spoustu další lidí. Ukázal, že kvalitní projekty pomáhají a v tomto případě dětem žijícím v nelehkých rodinných podmínkách. Albert Triatlon tour je série celorepublikových triatlonových závodů (13 závodů) pro děti nejen z dětských domovů, ale i pro širokou veřejnost. Prostřednictvím sportovní aktivity dochází k nenásilné integraci dětí z běžných rodin a dětí ze zařízení náhradní výchovy a pěstounských rodin. Velkou roli v projektu hraje právě sportovec Tomáš Slavata, který svým vlastním životním příběhem motivuje děti k „boji“ s nepříznivým životním osudem. Prostřednictvím jeho vlastního životního příběhu projektem Albert Triatlon tour těmto dětem a mladým lidem ukazuje cestu, jak bojovat i přesto, že člověk vyrůstá v nelehkých poměrech. Projekt také motivuje děti k sportování, jako k přirozené součásti zdravého životního stylu.

V rámci programu galavečera finalisté prezentovali sebe a své projekty originálním způsobem - k dispozici měli pouze omezený počet 15 snímků, které mohli odborné porotě a veřejnosti promítnout, a o každém z nich mohou promluvit nejdéle 15 vteřin. Albert Triatlon Tour skvělým způsobem prezentovali Petra Režná z Nadačního fondu Albert a Tomáš Slavata. Jejich nadšení a radost ze zapojení do organizace dětských triatlonových závodů vycítilo i publikum v sále. A proto si kromě hlavní ceny odnesli i Cenu sympatií, o které hlasovali přítomní hosté.

Soutěž Projektový manažer roku pořádá zastřešující organizace projektových manažerů v České republice, Společnost pro projektové řízení, o. s. ve spolupráci s vydavatelstvím Economia, a. s., za podpory České televize, Centra současného umění DOX a výtvarníka Bořka Šípka. Posláním soutěže je hodnotit nejvýznamnější a nejúspěšnější projektové manažery, manažerky a samotné projekty ve veřejném, soukromém i neziskovém sektoru, napříč všemi odvětvími.