Certifikát„Velice nás těší, že se naše společnost v rámci projektu „TOP zaměstnavatelé“ umístila v tak silném konkurenčním prostředí na pomyslné stříbrné příčce. Vypovídá to o tom, že příležitosti, které studentům nabízíme, jsou pro ně zajímavé a přínosné. Jako nadnárodní obchodní řetězec jsme schopni absolventům škol zajistit široké uplatnění, a to jak na našich prodejnách, tak v distribučních centrech či v centrále společnosti,“ říká Jan Ambrož, HR Vice president obchodního řetězce Albert.

Albert nabízí studentům několik programů, díky kterým mohou své teoretické znalosti doplnit také o praktické dovednosti. Například během letních měsíců mají šanci získat zkušenosti z oboru díky programu Summer Internship. Ten trvá dva až čtyři měsíce v závislosti na konkrétním projektu na centrále či distribučním centru obchodního řetězce Albert v Praze. Albert dále studentům nabízí práci na částečný úvazek a absolventům pozice na plný úvazek v různých odděleních napříč celou společností.

Přínosné jsou pro studenty i workshopy s názvem Ahold Breakfast, díky nimž se dozvědí zajímavosti o fungování jednotlivých oddělení. Více informací o studentských programech a stážích, průběhu výběrového řízení a možnostech kariérního růstu, na které klade Albert velký důraz, je k dispozici na webových stránkách www.albert.cz v sekci Kariéra.

O projektu TOP zaměstnavatelé

V polovině prosince loňského roku byl ukončen sběr dat 4. ročníku projektu TOP zaměstnavatelé, který se uskutečnil mezi 8.530 studenty vysokých škol. Z průzkumu mimo jiné vyplynulo, že se 65 % dotázaných zajímá a vítá studentské stáže u potencionálních zaměstnavatelů. Více než polovina studentů by uvítala den otevřených dveří či exkurze do firem a nadpoloviční většina respondentů by se ráda setkala se stávajícími zaměstnanci společnosti, o kterou mají zájem.

Za projektem Top zaměstnavatelé stojí Asociace studentů a absolventů. Průzkum probíhá mezi studenty českých vysokých škol ve spolupráci s výzkumnou agenturou GFK, univerzitami, studentskými organizacemi a firemními partnery. Cílem projektu je poskytnout vysokoškolským studentům a absolventům informace o tom, kdo jsou TOP zaměstnavatelé a kde by se měli ucházet o práci. Více informací o projektu je k dispozici na adrese http://www.topzamestnavatele.cz/oprojektu/.