„Prodejní dobu o nadcházejícím státním svátku jsme pečlivě zvažovali a na základě nových informací poskytnutých obchodní inspekcí jsme ji přehodnotili. Nadále platí, že naší snahou je striktně dodržet platnou legislativu. Pro zákazníky proto na základě výkladu české obchodní inspekce otevřeme pouze dva obchody. Jde o malý supermarket u náměstí Míru v Praze a hypermarket Albert na autobusovém nádraží v Českých Budějovicích,“ říká Jiří Mareček, ředitel komunikace a public affairs v obchodním řetězci Albert.

Všechny ostatní obchody zůstanou v pátek 28. října podle nové legislativy zavřené. Přestože zákon neomezuje jiné než prodejní činnosti, této možnosti řetězec Albert nevyužije a státní svátek tak bude pro naprostou většinu zaměstnanců dnem pracovního volna.

Seznam otevřených prodejen Albert v pátek 28. října

Prodejna

Adresa

Otevírací doba

Supermarket Albert Praha 2 - nám. Míru

Náměstí Míru 1356/8, Praha 2

8.00 - 20.00

Hypermarket Albert České Budějovice (Dopravně obchodní centrum Merkury)

Nádražní 1759, České Budějovice 37

7.00 - 22.00

V sobotu 29. října budou moci zákazníci ve všech supermarketech i hypermarketech Albert nakupovat opět v běžné otevírací době, na kterou jsou zvyklí.