Vedlejší specializace Sales Management na Vysoké škole ekonomické v Praze je program přípravy pro klíčové manažerské pozice v oblasti prodeje a obchodu. V rámci tohoto programu by měli studenti získat přehled o chodu obchodu a měl by je připravit do profesního života. Albert jako jeden z největších tuzemských retailerů se stal jeho odborným partnerem. Zaměstnanci společnosti Ahold, která maloobchodní síť Albert provozuje a letos slaví 25 let na českém trhu, předali studentům vedlejší specializace cenné zkušenosti ze světa maloobchodu nejen na centrále, ale i během prohlídky vybraných prodejen.

„Pro studenty jsme si připravili tři ucelené bloky. Během první části se seznámili s category managementem - zástupci oddělení čerstvých potravin jim poskytli informace o sortimentu, dodavatelích a procesech v naší společnosti. Druhý blok byl zaměřen na manažerské dovednosti pod vedením kolegů z personálního oddělení. Při posledním setkání se studenty byl tématem takzvaný pricing, jehož se ujali kolegové z oddělení formátu,“ říká Kateřina Ullmannová, HR business partnerka ve společnosti Ahold, a dodává:  „Samozřejmostí byly návštěvy prodejen Albert za doprovodu našich odborníků.“

Studenti nejvíce ocenili pohled do reálné praxe fungování maloobchodu od profesionálů, a to interaktivní formou programu.

Spolupráce s VŠE