Obchůdky s Albertem budou po celé České republice postupně probíhat od pátku 25. listopadu až do úterý 20. prosince. Celkový počet všech prodejních dní se letos souhrnně vyšplhal na 102. Projekt Nadačního fondu Albert nemá pouze dobročinný rozměr – děti ze sociálně znevýhodněného prostředí se díky Obchůdkům učí zábavnou formou dovednostem ze světa obchodu a podnikání. Během příprav, které dětem zabraly i několik měsíců, navíc dostaly tipy a zajímavé informace, jak uspět.

Výtěžek náleží konkrétním dětem

„Do letošního ročníku se zapojilo 65 dětských domovů a neziskových organizací ze všech regionů České republiky, což nás velmi těší. Děti mají díky projektu skvělou příležitost reálně poznat svět obchodování. Navíc to může být skvělá zkušenost pro jejich budoucí, zvláště profesní život,“ říká Petra Režná z Nadačního fondu Albert.

V rámci příprav se děti dozvěděly užitečné podrobnosti o týmové spolupráci, chování k zákazníkům a marketingu, které mají možnost následně uplatnit v praxi při prodeji svých výrobků. Všech 65 zúčastněných dětských domovů a neziskových organizací získalo finanční příspěvek od Nadačního fondu Albert na zakoupení surovin a materiálu pro výrobu vánočních produktů. Všechny výrobky budou nyní děti prodávat ve speciálních stáncích v téměř sedmi desítkách prodejen Albert. Výtěžek, který utrží, poputuje organizacím a konkrétním dětem, které výrobek vytvořily.

Baví mě komunikace s lidmi, říká Štěpánka

Prodeje výrobků se stejně jako loni zúčastní také Štěpánka z dětského domova v Senožatech na Pelhřimovsku. Letos bude prodávat svícny z korálků. Tvorba podle jejích slov sice nebyla těžká, ale zabrala spoustu času. Prodej považuje ze všech činností za to úplně nejjednodušší. „Baví mě komunikace s lidmi a ti se většinou usmívají. Navíc mají dobrou náladu a snaží se přispět,“ říká Štěpánka. Podle ní je těžké posoudit, který výrobek se dětem povedl nejlépe – vše má totiž něco do sebe. „Peníze, které letos vydělám, použiju na cesty do pěstounské rodiny, která bydlí v Olomouci,“ dodává.

Seznam prodejen Albert, kde můžete Obchůdky během adventu navštívit, najdete na stránkách www.nadacnifondalbert.cz.

Obchůdky s Albertem