Popis:

Dánské ministerstvo zemědělství a Potravinová Rada vyvinuli mezinárodní standard pro červené maso (GRMS), standard zdravotní nezávadnosti pro masozpracující průmysl. GRMS je akreditováno EN45011 a kontrolováno a uznáváno GFSI iniciativou. Cílem GRMS bylo vyvinout standard auditovaný třetí nezávislou stranou pro porážku, bourání, vykostění a prodej masa a masných výrobků.

Typ normy :

GRMS je standard umožňující kontrolu mezi jednotlivými obchodníky na trhu.

Oblast kontroly:

Chov porážkových zvířat, přeprava, ustájení, omráčení, vykrvení, porážka, vykostění, bourání a následné nakládání s masem a masnými výrobky.

Rozsah standardu:

Správná hygienická praxe
Zdravotní nezávadnost

Pokrytí dodavatelského řetězce:

Celý proces zahrnující chov, ustájení, porážku a zpracování masa musí být úspěšně zkontrolován na plnění požadavků GRMS třetí nezávislou stranou.

Kontrola platnosti:

Ahold akceptuje tento druh certifikátu. Pro kontrolu platnosti vyhledejte: http://www.grms.org/Approved_sites.aspx

Webová stránka:

http://www.grms.com/

Status:

GRMS je akceptováno společností AHOLD.