1. Připravíme si rajče (rajčata), hrnec s vodou, pěnovačku a případně nožík.
  2. Vodu v hrnci přivedeme k varu.
  3. Z rajčete odstraníme zbytek stopky a jeho spodní stranu nařízneme do kříže.
  4. Pro snadnější stáhnutí slupky z rajčete jej nakrátko ponoříme do vroucí vody a počítáme do 8 až 10, dokud se naříznutá slupka nezkroutí.
  5. Následně pěnovačkou rajče z vroucí vody vyndáme a ponoříme jej do mističky s ledovou vodou, aby se zastavil proces měknutí. 
  6. Nakonec z rajčete opatrně nožíkem nebo prsty stáhneme slupku.

 

Nadívaná kuřecí křidélka s česnekovou omáčkouJak oloupaná rajčata využít? Doporučujeme recept od Zdeňka Pohlreicha na Nadívaná kuřecí křidélka s česnekovou omáčkou