Na základě doporučení Světové zdravotnické organizace a Organizace OSN pro výživu a zemědělství vyvinul mezinárodní tým vědců kritéria, podle nichž se řídí udělení značky Vím, co jím.

Co značka Vím, co jím hodnotí?

Výzkumy odhalily, že na vzniku civilizačních chorob se z velké míry podílejí některé konkrétní živiny. Zejména jejich množství hodnotí laboratoř, když se výrobce potravin uchází o udělení značky.

  • Nasycené mastné kyseliny
  • Trans mastné kyseliny
  • Cukr
  • Sůl (sodík)
  • V některých případech se hodnotí i podíl vlákniny a množství energie

V Česku zatím logo získalo více než 100 potravin Logo můžete najít například na některých sýrech typu mozzarella, na některých druzích celozrnných chlebíčků, značku získaly i vybrané rostlinné tuky nebo pečivo. 

Se získáním značky nemívá problém zelenina ani ovoce, a proto se logem mohou pyšnit i mnohé z nich.

Mezi partnery iniciativy Vím, co jím se s několika desítkami potravin zařadil i Albert, a proto již i ve své prodejně můžete nalézt takto označené produkty.

Tým odborníků iniciativy přihází se sérií videí, jejíž díly najdete zde nebo na našem YouTube kanále.

V prodejnách Albert nyní najdete následující výrobky označené logem Vím co jím.