U nás na farmě

Kampaň U nás na farmě je rozdělena na dvě části – na online a offline část. Online část spočívá v tom, že na stránce farma.albert.cz je umístěna naše aplikace, ve které si můžete vytvořit a budovat svou online farmu, se kterou se můžete pochlubit svým přátelům. Během vašeho farmaření se dozvíte spoustu zajímavostí o životě na farmě a hlavně o jejich produktech.

Teplý salát s křepelčími vajíčkyKřepelčí vajíčka jsou známá tím, že obsahují přibližně pětkrát více živin než slepičí. Skvěle se hodí do salátů, jako například do teplého salátu s panchettou a rajčaty.

Naopak offline část spočívá v tom, že pokud nakoupíte v Albertu nebo Intersparu za 200 Kč, získáte jeden z dvaceti čtyř balíčků farmářských postaviček. K postavičkám můžete za pár korun dokoupit skládací farmu, kam se vejdou úplně všechny. Krom toho můžete ještě dokoupit oboustrannou hravou desku pro malé farmáře a také knihu U nás na farmě, která v sobě skrývá další zajímavosti, které by vám a vašim malým farmářům neměly uniknout. Podrobnější informace o kampani naleznete zde.

Zapojte se s námi do kampaně U nás na farmě! Vytvořte si svou vlastní farmu v naší aplikaci na stránce farma.albert.cz, budujte ji dle vašich představ a sdílejte ji se svými přáteli. Sbírejte také balíčky farmářských postaviček za každých 200 korun nákupu v Albertu nebo Inersparu. Celkem můžete nasbírat až 24 balíčků. Každý správný farmář má svou farmu, pořiďte si proto k postavičkám skládací farmu, hravou desku a také knihu U nás na farmě, kde naleznete všechny zajímavé informace o farmaření. Chcete-li vědět ještě více informací, navštivte naši stránku farma.albert.cz.

Každý bioprodukt má svůj malý příběh

Farmáři často produkují biopotraviny a bioprodukty, jelikož používají tradiční postupy jako jejich předci. I proto jsou jejich produkty tak výjimečné. Tak jsme se rozhodli vybrat pro vás pět různých druhů z těchto potravin s jejich příběhy včetně doporučených receptů.

Český kapr je náš bratr

Otázka, odkud plyne cesta kaprů na naše pulty, je velmi jednoduchá. Přeci z třeboňských rybníků, jejichž historie sahá až do dob za Karla IV. Nejedná se tedy o typickou farmu, ale přesto jsou třeboňští kapři čistě přírodním produktem, jelikož se živí z toho, co dá rybník, a v případě potřeby jsou dokrmováni obilím. Kapry z Třeboňska k nám společně s dalšími rybami dováží společnost Fish Market.

Kromě klasicky vánočního využití kapra do polévky a na obalení můžete připravit i kapří hranolky, které je nejlepší podávat s nějakým lahodným dipem.

Křepelčí vejce

Křepelčí vejce k nám putují od Pardubic z farmy Prchalových, jejichž příběh začal náhodou. Z okrasných křepelek běhajících na dvorku se vyklubala farma, která zásobuje Albert již čtrnáct let. Křepelčí vejce jsou známá tím, že obsahují přes svou malou velikost mnohem více prospěšných látek než vejce slepičí. Nejvíce lidi zajímá doba vaření, která se pohybuje kolem minuty a půl.

Tato vejce jsou použitelná kdekoliv místo slepičích. Můžete připravit například teplý salát s křepelčími vajíčky, kde vyniknou vizuálně i chuťově, a dále například skotské vejce, zajímavý recept z mletého masa v krustě s vejcem uvnitř.

Zdravý jako řepa

Příznivé účinky červené řepy na náš organismus jsou bez diskuze. Nemluvě o bio řepě, která k nám putuje společně s dalšími produkty ze Štěrbovy Ekofarmy Deblín, kde se farmaří už od 17. století. Řepě jsme věnovali celý článek, který si můžete přečíst zde.

S řepou budete v kuchyni přímo kouzlit. Hodí se do salátů, uvaříte z ní skvělou polévku nebo také ji lze upravit jako dip pro namáčení například grilovaného masa.

Český česnek

Pěstování česneku je u nás vedle piva rovněž proslulou záležitostí. Nejenže je česnek sám o sobě velmi zdravý, ale český česnek je s těmi dováženými pro svou chuť i aroma nesrovnatelně lepší. A proto si jej necháme dovážet ze středočeské Farmy Dryák, kde se česneku věnují již více jak dvacet let. Ze tří hektarů obdělávané půdy jich dnes mají přes pět set.

Česnek můžete použít téměř kdekoli od česnečky přes klasického králíka na česneku se špenátem až po tzatziky.

Králík na česneku se špenátemČeský česnek je proslulý svým silným aroma a výraznou chutí. Ideálně pasuje k české klasice, jako je králík na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem.

Kozí sýr

Jeden z bioproduktů z kozího mléka k nám putuje z Pěšičkovy farmy z Petrovic u Sedlčan, který svůj příběh začal také náhodou. Zdědil statek, a tak to rozjel s kozami. Ve velkém. Vlastní totiž již přes čtyři sta koz. Vedle sýra farma také produkuje i mléko, jogurty a další mléčné výrobky.

Kozí sýry jsou velmi lahodné, často se konzumují k dobrému vínu. Přesto se kozí sýr stává i součástí připravovaných pokrmů, jako je například rukolový salát s bulgurem, dýňové rizoto nebo francouzský quiche s rajčaty.